{ "title": "Anason Çiçeği", "image": "https://www.anason.gen.tr/images/anason-cicegi.jpg", "date": "22.01.2024 00:08:02", "author": "İlkay Mığırdağı", "article": [ { "article": "Anason çiçeği, Beyaz rengiyle ve narinliğiyle bizi kendine hayran bırakan anason çiçeği, güzelliği kadar faydalarıyla da herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Anavatanı Asya olan bu çiçeğin meyveleri de kendisi gibi ufaktır ve bu meyvelerde anason anlamına gelen 'anethol' vardır. Bu şaheserin yakıcı bir kokuya sahip olmasına rağmen tadı gerçekten çok lezzetlidir. Şimdi gelelim eski çağlardan beri insanlarla yakın dostluk kuran bu bitkinin bize kazandırdıklarına.

Faydaları
Sağlığa faydalı etkileri Eski Mısırlılara dayanan bu çiçek, insan vücuduna çay olarak lezzetli bir şekilde alınır. Bir bardak anason çayı için bir çay kaşığı kurutulmuş anason çiçeği yaprağı yeterlidir.

Çayın Nasıl Yapılır?

Kaynamış suya bir çay kaşığı kaynatılmış anason çiçeği yaprağını attıktan sonra ateşi kapatın ve 5-10 dakika demlenmesine izin verin (Uyku getirme etkisine sahip olduğu için yatmadan önce içmenizi tavsiye ederim). Sıcak olarak günde 2-5 fincan içilebilir. Bu kadar faydası olan bu çiçeğin çayını yapmak işte bu kadar basit.

Faydalarıyla övüp durduğumuz bu çiçeğin elbette zararları da var. Yalnız bundan zarar görüp görmemek sizin elinizde. Aşırı derecede anason tüketmediğiniz takdirde sadece faydalarından yararlanırsınız. Sıra geldi anasonu gereğinden fazla tüketenlere neler olabileceğine.

Zararları
Gördüğünüz gibi aşırıya kaçmadığımız takdirde anason çiçeği bize hayatımız boyunca yardım edecek bir bitkidir.
" } ] }