{ "title": "Anason Suyu", "image": "https://www.anason.gen.tr/images/anason-suyu.jpg", "date": "19.01.2024 13:21:55", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Anason suyu, anason çekirdeklerinin ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen özdür. İçimi damak tadına göre değişiklik gösterir. Faydaları çok fazla olan bitki türüdür. İçeriğinde çok çeşitli mineraller vardır. Bunlar; karbonhidrat, yağ, lif ve protein gibi değerli besin öğeleridir. Anason suyu ayrıca, piridoksin, C vitamini, vitamin B, riboflavin, niasin, vitamin A ve folat gibi vitaminleri içerir. Çok iyi bir potasyum kaynağı olan anason, yüksek oranda demir, bakır, manganez, kalsiyum ve fosfor içermektedir. Az miktarda çinko ve manganez de içerir.

Anason suyu nasıl yapılır?

Yaprak ve tohumlarını ister kaynatarak ister kaynamış suyun içerisinde 10 dk kadar bekletiyoruz. Anason suyunu sıcak olarak ya da ılık şekilde günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

Anason suyu faydaları nelerdir?
Anason suyu zararları nelerdir?
" } ] }